Skip to main content
Logo Midden Nedeland Makelaars
11 dec 2019

Verhaal Benji

De vraag luidt als volgt; ‘Hoe heb je Movements ervaren en wat heeft het jou gebracht?’

De eerste keer Movements voor mij was in 2016.  Toen was het nieuw, dus alles was nog anders. Het waren 4 weken lang, 3 dagen per week. Als afsluiter hadden we een performance met elkaar gemaakt van dans, theater, zang en muziek. Het was echt heel tof! Die weken gingen snel voorbij. Daarna zat ik wel een beetje van; ‘ja, wat moet ik nu..’, want de leuke dagbesteding was weg. Ik had wel ontdekt dat ik toneel erg leuk vind, muziek maken en dans een beetje.

Ergens in 2018 werd ik gevraagd om weer aan Movements mee te doen, eerst wilde ik niet omdat het dan voor mezelf voelde alsof ik geen stap verder was gekomen sinds de vorige Movements en omdat ik het eng vond. Ik had toen nog erg last van mijn sociale angst. Toch ging ik.

Het is nu anders. Je gaat ‘s ochtends bijvoorbeeld naar Ka’s Design of een ander creatief iets doen, daarna lunch je gezamenlijk en ‘s middags ga je bijvoorbeeld sporten. Dus zo kun je van alles wat proeven en dat vind ik fijn. Zo weet je wat iets inhoud en leer je nieuwe beroepen kennen. Ondertussen krijg je ook hulp van Broekmann Personeelsdiensten, zij gaan samen met jou op zoek naar een opleiding of baan. En je hebt gesprekken met je jongerencoach.

Movements heeft mij geholpen op het sociale vlak. Doordat ik in een groep met onbekende mensen terecht kwam, ging samenwerken met mensen die ik nooit eerder had ontmoet, kwam ik op nieuwe plekken, en ging ik dingen vertellen over mezelf. Verder ga je soms naar plekken waarbij je geconfronteerd kunt worden met jezelf en je stapt uit je comfort zone. Ik stapte uit mijn comfort zone toen we een nummer aan het maken waren en ik moest zingen in bijzijn van iedereen die daar was. Of toen we bij Ka’s Design waren en iedereen kon zien wat ik aan het maken was. Of de performance in 2016. Of de dag dat ik het diepe in sprong en hierheen kwam. Mede dankzij Movements zit ik op toneel.

Voor de rest heeft het me echt bevestigd dat ik echt iets met schrijven, strips maken of iets anders creatiefs wil gaan doen en dat ik sporten ook leuk vind. Het is nu einde 2019 en af en toe ben ik nog steeds bij Movements. Nu zie ik het zo; het is niet erg, zolang ik er zelf nog iets uithaal en ik nog mag komen is het goed.  Ik probeer nu werk te zoeken en ik ben nog meer bezig met mezelf.

Dit alles klinkt misschien spannend of heel eng en ik zeg eerlijk, ja. Ja, dat is het ook. Zeker als je allemaal nieuwe plekken en mensen ontmoet. Ik weet zeker dat je je snel op je plek voelt bij al deze lieve en behulpzame mensen!

‘De stap om iets te doen wat je eng vindt is moeilijk. Als je het juist wel doet, overwin je jezelf en kom je bij je doelen waar je wilt komen.’

-Benjaminn Renirie